اسکرول بار

دره بید فریدن

 

صفحه اصلی

ايميل ما

آرشيو مطالب

عکس لاله واژگون

 
  به ســـــــــایت دره بید اصفهان خوش اومدید-------دره بید شهر گل وچشمه وکوه خدا

منوی اصلی
لينکهاي سريع
صفحه نخست
ايميل ما
آرشيو مطالب
پروفایل مدیر وبلاگ
عناوین مطالب وبلاگ
طراح قالب

آرشیو ماهانه
ارديبهشت 1397
دی 1395
شهريور 1395
آبان 1394
مهر 1394
شهريور 1394
تير 1394
خرداد 1394
فروردين 1394
اسفند 1393
دی 1393
مهر 1393
خرداد 1393
فروردين 1393
اسفند 1392
آذر 1392
ارديبهشت 1392
فروردين 1392
اسفند 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
آبان 1390
شهريور 1390
آبان 1388
ارديبهشت 1388

لينک دوستان

قالب وبلاگ
امام خامنه ای
لاله زار
سایت نماینده فریدن
اداره فرهنگ وارشاد فریدن
شورای شهر داران
فـــــــــریدن نیوز
وبگاه قدیم دره بید
یش از50 سایت در مورد لاله زار دره بید
سایت معرفی روستاها
کوهنوردی دره بید
خرید شارژ
آپلود
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دره بید سی تی و آدرس darrehbid.dde.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





چت روم

لوگوی دوستان


آمار بازدید

تبلیغات





صنایع دستی دره بید

گلیم جُلی

یکی از صنایع دستی قدیم دره بید بوده که هنوز در بعضی از خانه های دره بید بافته میشود.طرز ساخت این گلیم به گونه ایست که ابتدا لباس های کهنه را پاره و با قیچی رشته رشته (به گویش دره بیدی ریش ریش میکنند)و اماده بافت می کنند.از نخ های اضافی تونه قالی (تارقالی) نائینی دار گلیم را اماده میکنند البته فرق دار گلیم با دار قالی در این است که دار گلیم زمینی میباشد (به صورت افقی )اما دار قالی به صورت عمودی (هوایی)میباشد.رشته های قیچی شده پارچه را از بین تارهای گلیم رد میکنند و با دفتین(وزنه شانه دار که رشته های قیچی شده را در بین تارها محکم میکند.)به روی رشته ها پارچه می کوبند تا سفت شود.پارچه های رشته شده حکم پود قالی را دارد واز انواع رنگ ها تشکیل شده باشد.لازم به ذکر است که مواد اولیه گلیم هیچ کدام از جنس نو نمی باشد فقط هزینه ی ان بابت دستمزد میباشد.یک گلیم ممکن است یک روز تا دو روز اماده شود.امروزه این گلیم به عنوان یکی از فرش های نفیس این منطقه به شمار میرود وکاربرد ان روی تخت خواب قهوه خانه ها ،برای اش پزخانه ها،دم فرشی،و داخل حیاط و حتی در اتاق های زمستانی از ان استفاده میشود.
البته:
قالی-خرجون باقی -...........

 

 

دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در سه شنبه 14 خرداد 1391

و ساعت 23:45
 


آداب ورسوم دره بیدی


رسوم بعد از تولد فرزندان

در هنگامی که فرزند نزدیک به تولدش است . پدرش به پشت بام می رود و اذان می گوید که این رسم هم نشان کمک خواستن پدر کودک از خدا تا بچه اش به سلامتی به دنیا بیاید و در کنار این خواهش ،همسایگان که صدای اذان را می شنوند به همین منظور برای مادر وبچه دعا می کنند تا به سلامتی بچه به دنیا بیاید. بعد از مدت چند روز ( کمتر از ده روز ) یکی از اقوام بر گوش راست کودک اذان و در گوش چپش اقامه می گویند. برای جلوگیری از چشم زخم برای کودک پلاکی تهیه می کنند که در آن آیه( وان یکاد) نقش بسته و بر پارچه قنداق کودک نصب می کنند.و بر پیشانی نوزاد از سرمه و اسفند سوخته ُ خالی سیاه رنگ قرار می دهند . بعد از به دنیا آمدن کودک اقوام و آشنایان برای او و پدر و مادرش هدیه ای به عنوان چشم روشنی می آورند ، که با این کار هم به دیدن کودک می روند و هم به پدر و مادرش تبریک می گویند. بعد از به دنیا آمدن کودک پدر بچه یک گوسفند را عقیقه می کند ( این کار به این صورت است که گوسفندی را قربانی می کنند و تمام استخوانهای گوسفند را از گوشتش جدا می کنند و استخوان ها را بر روی بام خانه می ریزند و گوشتش را به افراد نیازمند و هر شخص دیگر به غیر از خود می دهند.) دختر بچه را در 5 ماهگی دستشان را روی سرش می گذارند و او را می نشانند . در دره بید رسم بر این است که فرزند پسر که به هفت ماهگی می رسد هفت کله قند را دور کودک می چینند و کودک هفت ماهه می تواند به کمک این کله قند ها بنشیند( دو ماه بعد از اینکه دختر می تواند بنشیند) و در این روز جشنی بر پا می شود.

........................................

شب عید و سفره هفت سین در دره بید

در شب عید پلوی عید را با گوشت گوسفند بومی و با عطر و طعم ویژه ی روغن خوش بومی می پزند . بعضی از خانواده ها به این برنج مقداری رشته ی بو داده که خود تهیه می کردند ( خمیر را با وردنه صاف می کردند و لایه های نازک تشکیل شده را به دور هم پیچیده و آنها را به صورت نوار باریک در آورده و تکه تکه می کنند)

از پلوی شب عید مقداری را بنا به سنت قبل برای ماما پیرو کنار می گذاشتند .تا در این شب آنقدر وفور نعمت باشد تا مقداری غذا هم بعد از تناول اهل خانه اضافه بیاید .

سفره هفت سین : در آیین های باستانی ایران برای هر جشن گسترده می شد که دارای انواع خوراکی ها بود. این سفره معمولاً چند ساعت مانده به زمان تحویل سال نو آماده بود و بر صفحه ای بلندتر از سطح زمین چیده می شد.

سمنو : نماد زایش و باروری گیاهان است و از جوانه های تازه رسیده گندم تهیه می شود.

سیب : سلامتی و زیبایی وباروری است

سنجد : نماد عشق و دلباختگی است

سبزه : نماد شادابی و سرسبزی و نشانگر زندگی بشر و پیوند او با طبیعت است. سبزه که معمولا جوانه گندم و یا عدس بوده که نماد نوزایی و تولد دوباره است .

سیر : نشان دارو و شفابخشی است.

سماق : نماد رنگ خورشید به هنگام طلوع بوده. با ظهور خورشید نیکی بر بدی پیروز می گردد

 

سرکه : نشان قدمت و صبر و بردباری است.                                        

سکه : که نماد ثروت و دارایی است . به نیت برکت و درآمد زیاد انتخاب شده است.

تخم مرغ : که نشان زایندگی است که در دره بید تخم مرغ ها را با پوست پیاز قرمز که با جوشش آب و پوست پیاز تخم مرغها هم پخته شده و هم رنگ های زیبایی میگرفتند و در سفره هفسین قرار میدادند.

آب : پاکی

قرآن :کتاب مقدس

ماهی قرمز : در تنگ آب نشان زندگی  و برکت است .

آینه : که نماد تصویر  پیدایش و روشنائی است بر سر سفره هفت سین گذاشته می شود.

آتشدان : نماد پایداری نور و گرما که بعد ها به شمع و چراغ مبدل شد . در دو طرف آینه دو شمعدان گذاشته می شود و به تعداد فرزندان خانواده شمع روشن می گردد. شمع ها نماد شادی و روشنگری هستند.

انار : نماد تقدس

نان : پخته شده از هفت حبوب ، خرما ، پنیر ، شکر

و شاخه هایی از درخت مقدس انار ، بید ، زیتون ، سرو و یا انجیر در دسته های سه ، هفت یا دوازده تایی

و آجیل و شیرینی نان برنجی ، مغز بادام

نزدیک لحظه ی سال تحویل فرزندان خانواده همگی به خانه های بزرگترین شخص فامیل می روند تا در کنار هم مراسم تحویل سال را انجام دهند.

بعد از سال تحویل همه به هم تبریک گفته و بزرگتر ها به ترتیب سن به همه عیدی می دهند که این عیدی ها خرج نمی شود و برای تبرک تا آخر سال در کیفشان قرار می دهند تا دست خوب افراد سخاوتمند فامیل به کسب و کارشان رونق دهد .

در لحظه ی سال تحویل رسم بر این است که نباید کسی خواب یا غمگین باشد که افراد خوانواده او را از آن حال بیرون می آورند تا همه شاد بر سر سفره بنشینند.

تبرک آفتاب نوروزی : ساعات نخستین آفتاب است و در صبح نوروز، خورشید بیشتر از هر زمان دیگر به زمین نزدیک می شود و مردم با نظر کردن به آفتاب نوروزی، خود را متبرّک می کنند. در این روزدره بیدیان در ساعات اول روز به سبزی درختان نگاه می کنند تا بخت سبز و با طراوت در سال جدید نسیبشان شود.

از جمله رسم ورسوم دره بید در این روز بعد ازتحویل سال افراد به بالارفتن از پله ها که نماد بالا رفتن پله های ترقی می باشد می روند.

بعد از تحویل سال از یک فرد پاک و مهربان و خوشبخت می خواهند تا اولین کسی باشد که به خانه ی آنها بیاید که تا آخر سال خوشبختی به خانه آنها وارد شود.

بعد از آن تمام افراد فامیل به دیدن تک تک افراد از بزرگ به کوچک می روند که در مهمانی ها با شیرینی (نان برنجی که قبل از عید به دست بانوان خوانواده پخته می شد) و آجیل ( انجیر یزدی ، بنه ، گندمک ،مغزچی. نخودچی ، بادام و ....) پذیرایی می شوند

 

 

 شب عید و سفره هفت سین در دره بید

 

قسمت اول

خانه تکانی :. تمام خانه برای نظافت زیر و رو می شود. دردره بید رسم بود که حتی خانه ها را رنگ آمیزی می کردند و اگر میسر نمی شد ، دست کم همان اتاقی که هفت سین را در آن می چیدند ، سفید می شد. رنگ آمیزی و مرمت خانه را به علت کمبود بضاعت مالی و یا نبود رنگ ، اتاق هایشان را با گل سبز گدار بیابانک و یا گل سفید ، رنگ می زدند (برای رنگ آمیزی ابتدا کلوخه های رنگ را در ظرف های بزرگ سفالی که بادیه نام دارد می خیساندندپس از صافی رد کرده و آن را رقیق می نمایند و با طاسی (کاسه) مسی ، رنگ به دست آمده را به دیوار ها می پاشیدند، که این پاشش را گل شوری یا در شوری می گفتند و بعد از دو روز رنگ خشک می شد )

در آن موقع شکستن کوزه را که جایگاه آلودگی ها و اندوه های یک ساله بود واجب می دانستند. ظرف های مسین را به رویگران می سپردند. نقره ها را جلا می دادند. گوشه و کنار خانه را از گرد و غبار پاک می کردند. فرش و گلیم ها را از تیرگی های یک ساله می زدودند . در بسیاری از خانواده ها گندم سمنو ، گندمک و شاهدانه و شیرینی خانگی که معمولا نان برنجی بوده می پزند

 

سبزه سفره هفت سین که شامل یک دسته ساقه ی باقلا ی سبز و شاخه ای از شکوفه بادام و رویانیدن گندم یا عدی یا ماش در کاسه ای چینی  .

در دره بید رسم است که خانم ها شب آخرین جمعه ی سال بهترین غذا را می پختند و بر گور درگذشتگان می پاشیدند و روز پیش از نوروز را که همان عرفه ، به خانه ای که در طول سال در گذشته ای داشت ، می رفتند و دعا می فرستادند و می گفتند که برای مرده عید گرفته اند.

 

چهار شنبه سوری : آتش‌ در نزد ایرانیان‌ باستان‌ نماد روشنی‌، پاکی‌، طراوت‌، زندگی‌، تندرستی‌ و در پایان‌ یک‌ نماد خداوند در روی‌ زمین‌ است‌. آنها عقیده‌ داشتند که‌ آتش‌ می‌تواند ناپاکی‌ها ، پلیدی‌ها و تاریکی‌ها را از میان‌ ببرد. وقتی‌ در مراسم‌ چهارشنبه‌ سوری‌ بر آتش‌ می‌پریم‌ به‌ آتش‌ می‌گوییم‌ که‌ «زردی‌ من‌ از تو، سرخی‌ تو از من‌.» زردی‌ نشانه‌ زردرویی‌ و شرمندگی‌ از خطا، و همچنین‌ نشانه‌ غم‌ و اندوه‌ است‌، و سرخی‌ نشانه‌ سرخ‌رویی‌ و پاکدامنی‌، و همچنین‌ نشانه‌ی‌ شادبودن‌ است‌.. آتش می توانست در بیابان ها و رهگذر ها و یا بر صحن و بام خانه ها افروخته شود. وقتی آتش شعله می کشید از رویش می پریدند و ترانه هایی که در همه ی آنها خواهش برکت و سلامت و پاکیزگی بود ، می خواندند. آتش چهار شنبه سوری را خاموش نمی کردند تا خودش خاکستر شود. سپس خاکسترش را که مقدس بود کسی جمع می کرد و بی آنکه پشت سرش را نگاه کند ، سر ِ کوچه می ریخت. در باز گشت در پاسخ اهل خانه که می پرسیدند:

"کیست؟می گفت: "منم." از کجا می آیی؟"از عروسی... "چه آورده ای؟"تندرستی..."

یک یا دو روز پیش از واپسین چهارشنبه‌ی سال، مردم برای چیدن بوته‌های گوناگون، خارشتر، خور، گون،بیرون می‌روند و در عصر روز پیش از آغاز چهارشنبه سوری، خار و خاشاک فراهم آمده، در حیاط خانه (اگر جادار باشد)، یا در میدان روستا، یا در خیابان شهر گذاشته و در یک، سه، پنج، یا هفت (همیشه عدد فرد) دسته، که چند پا از یک‌دیگر فاصله دارند، مرتب می‌گردند. در غروب آفتاب یا اندکی بعد، دسته‌های چوب و خاشاک سوزانده می‌شوند، و هنگامی که زبانه‌های آتش در تاریکی می‌لرزند، مردان و زنان از روی آن می‌پرند و چنین می‌خوانند: «سرخی تو از من، زردی من از تو». مردم بر این باورند که این آیین آنان را برای همه‌ی سال در برابر ناخوشی‌هایی که انسان را رنگ‌پریده و ضعیف می‌کند، ایمن و مصوون می‌سازد. در دره بید آتش را بر پشت بام می‌افروزند، سپس مقداری آب روی آن می‌ریزند، و خاشاک سوزان را به خیابان زیرین جاری می‌کنند؛

گفتن عبارات « سرخی تو از من ، زردی من از تو »  یا  « روی پاک از تو ، دامان پاک از ما »  ریشه در باور های کهن دارد و مقصود از این عبارات در حقیقت نوعی تیمن و تبرک جستن از آتش زندگی زا و پاک کننده پلیدی هاست.

یکی دیگر از آیینهای هفته آخر سال ، شکستن کوزه است ، به این ترتیب که مقداری زغال به نشانه سیاه بختی،کمی نمک به علامت شور چشمی، و یکی سکه دهشاهی به نشانه تنگدستی در کوزه ای سفالین رااز بالای بام خانه به کوچه پرت می کنند و در همان حال می گویند :

درد و بلام بره توی کوزه              ***             و کوزه بره توی کوچه

...................................................

چشم  در کردن!

 

 

از قدیم در فرهنگ ما دره بیدیها مرسوم بوده است که برای مقابله با چشم زخم، اصطلاحا چشم در میکردند.بدین معنی که اگر کسی مریض میشد یا تب میکرد یا دچار ناراحتی میشد می گفتند اورا چشم کرده اند  باید برای او اسپند آتش کنند و روی اسپند مقداری نمک میریختند ودر حین سوختن اسپند صدای  چریک وچریک دانه های اسپند می آمد ومی گفتند بلا دور باشد و بر چشم حسود و بخیل لعنت، و گاهی به این کار بسنده نمیکردند و به افرادی که این کار را میکردند می گفتند برایمان  یا برای بچه هایمان چشم در کن.

 

ابتدا مقداری آرد و روغن را یک نفر که خبره  این کار بود میدادند او هم در سر چهار راه کوچه با کمی چوب وهیزمی که در کوچه های خاکی آنزمان بود در سر چهار راه کوچه آتش می کردند و ظرفی را که  لقلا معروف بود را روی آتش می گذاشتند و روغن را داغ و سپس خمیر را با دانه های اسپند به صورت گلوله های کوچک در می آوردند و در روغن سرخ می کردند وبا همان خمیر یک آدمک هم درست می کرد ودر روغن می انداخت، پس از سرخ شدن خمیر ها ، بطرف هر کوچه ای یک گلوله خمیر می انداختند و چهار گلوله به چهار طرف می انداختند و پیش خود زمزمه می کردند چشم بد و چشم حسود و بخیل کور باد و بقیه گلوله های خمیر را با آدمک مثل تسبیح به نخ می کردند و به صاحبش می داد و می گفت به بالای سر در خانه هایشان آویزان کنند و به همین شکل آنها نیز عمل نموده و بلا و چشم بد را از خود و خانواده دور می کردند وامروزه هم هنوز در دره بید  متداول است اما با این تفاوت که دیگر به دلیل کوچه های اسفالته ،هیزمی گیر نمیاد که در چهار راه اینکارا کنند ودر خانه هایشان ،خمیر را سرخ وبه نخ کشیده و به افراد متقاضی می دهند.  

دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در سه شنبه 9 خرداد 1391

و ساعت 23:48
 


پایگاه شهدای دره بید
فعالیت های بسیج به روایت تصویر



بسیجیان ما در صحنه های گوناگون فرهنگی-علمی-سیاسی-مذهبی وغیره پیشگام و مدافعان آرمانهای انقلاب اسلامی ایران وتحت امر ولی امر مسلمین حضرت آیه الله خامنه ای بوده پاسدار و مدافع این انقلاب ورزمندگان جنگ نرم هستند و با بصیرت سیاسی خود این انقلاب عظیم را در سایه امام عصر نگاه خواهیم داشت.


دهه فجر آئینه ای است که خورشید اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد . . .

                                                                           مقام معظم رهبری
 



دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در سه شنبه 2 خرداد 1391

و ساعت 18:21
 


تاریخچه دره بید

 

 

 

 

 


تاریخچه روستای دره بید فریدن روستای دره بید همانطور که از نام ش پیداست قریه ای بوده واقع در دره ای سر سبز و  پر از درخت وحشی بید و محل آن در هشت  کیلومتری شمال منطقه فعلی روستا بوده که ساکنین آن در یک قلعه ای زندگی می کردند که بواسطه برج و بارو از آن محافظت می شده   و برای  اینکه از شر دشمنان در امان باشد این قلعه را بر روی یک تپه بناکرده  بوده وخاطر اینکه در بالای این روستا یک دره سر سبز و پر از چشمه های گوارا و معدنی بوده مقداری از این آب چشمه ها  را بواسطه لوله های سفالی که به آنها گنگ می گفتند لوله کشی کرده بودند و از کیلومترها بالاتر به داخل روستا آورده بودند و در اصطلاح امروز از سیستم آب لوله کشی بهره مند بودند که کاملا هم بهداشتی و سالم بوده  که آثار این لوله های سفالی تا چندین سال پیش هم موجود بوده و ساکنین این روستا بعد از اینکه اسلام وارد سرزمین ایران می شود بدین مبین اسلام در می آیند و حتی تا زمانولایت عهدی امام رضا نیز در همان جا ساکن بودند که تعدادی از  سکه های ضرب شده در آن زمان  نیز چند سال پیش در محل قدیمی آنجا یافت شده و قبرهای قدیمی آنها نیز هنوز همان جا وجود دارد که نشان از مسلمان بودن آنها می باشد اما بر اثر شرایط اقلیمی و یا حملیه دشمنان آن روستا از بین رفته و مردمان آن نیز از آنجا کوچ کرده و به محل فعلی روستا   آمده اند و با آمدنشان نیز قناتی حفر کردند که سر چشمه آن در کنار محل قدیم روستا بوده و آنها توانسته بودند آب آن را در فاصله هشت کیلومتر پایین تر و در همان جای جدیدی که سکنا گزیده بودند برون بیاوند که هم برای آب شرب از آن استفاده می کردند  هم برای کشاورزی  تا اینکه   در زمان شاه عباس اول تعدادی از خوانین خراسان که اصلییتی عرب داشتند به این روستا تبعید می شوند و بواسطه اینکه از تمکن مالی بالایی برخوردار بودند اقدام به ساخت عمارتی بزرگ دارای هفت طبقه می کنند که این ساختمان بسیار مجلل و به سبک معماری دوران صفویه با مصالحی از آجر و ساروج  ساخته می شود و در اطراف آن دیوارهای بلند با برج و بارو جهت محافظت از دست دشمنان ساخته می شود و تمام ساکنین روستا به داخل این قلعه برده می شوند که کاملا محافظت شده بوده و ساکنین آن می توانستند ماهها بدون اینکه از قلعه خارج شوند بدون هیچ مشکلی به  زندگی ادامه دهند و خلاصه اینکه  بواسطه همین مهاجرین این روستا از رونق خوبی برخوردار می شود و کشاورزی آن نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای می کند و بیشتر روستاهای اطراف آن نیز تحت حاکمیت این روستا در می آیند بطوریکه حکومت محلی آن قصد تصرف توابعی از اصفهان را می کند و در زمان حکومت ظله سلطان قاجار به اصفهان حمله و  داعی حکومت می کنند  اما  بدلیل اینکه  قشون حکومت اصفهان مجهز به توپ و ارابه بودند آنها را از نزدیکی نجف آباد امروزی وادار به عقب نشینی می کنند و تا نزدیکی روستا عقب می رانند و با  توپ به روستا حمله می کنند و ساختمان بزرگی   که در وسط قلعه بوده را تخریب می کنند که از آثار بجا مانده از تخریب  گلوله های سربی این توپها تا چند سال پیش نیز نزد تعدادی از خانواده ها موجود بوده و با این شکست قدرت آنها رو به کاهش پیدا می کند و تا اینکه در زمان پهلوی بدلیل اینکه رضاخان حکومت های محلی را از بین برد  و  قدرت آنها نیز کاهش پیدا می کند  بیشتر این افراد  از این روستا به مناطقی از جمله خوزستان و شیراز مهاجرت می کنندد و تعداد کمی از آن خاندان در روستا باقی می مانند  و امروزه نیز یکی از نواده گان آن خوانین هنوز در ساختمان باقیمانده از آن زمان مشغول زندگی می باشد.

 

دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در پنج شنبه 27 ارديبهشت 1391

و ساعت 23:36
 


جشنواره لاله های واژگون دره بید فریدن آغاز شد

بدونه شرح

نخستین جشنواره لاله های واژگون دره بید با هدف جلب دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور و در نتیجه، توسعه صنعت گیاهان دارویی، از فردا چهاردهم تا بیست و سوم اردیبهشت در شهرستان فریدن اصفهان برگزار می شود.
  

نخستین جشنواره لاله های واژگون دره بید فردا آغاز می شود
نخستین جشنواره لاله های واژگون دره بید با هدف جلب دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور و در نتیجه، توسعه صنعت گیاهان دارویی، از فردا چهاردهم تا بیست و سوم اردیبهشت در شهرستان فریدن اصفهان برگزار می شود.
دبیر جشنواره لاله های واژگون دره بید با بیان این مطلب گفت: در این جشنواره برنامه های متنوعی برای بازدید کنندگان در قالب «همایش علمی» و «گردشگری» برگزار می شود.
وی افزود: در همایش علمی، معرفی مواردی همچون گیاهان دارویی، جاذبه های جهانگردی، موقعیت های سرمایه گذاری و نیز تشویق هنرمندان به ارائه آثار صنایع دستی و آثار هنری بومی، مطرح می شود.
دبیر جشنواره لاله های واژگون دره بید با اشاره به فرصت ها و دستاوردهای این جشنواره، تصریح کرد: با توجه به اینکه «فریدن» قطب گیاهان دارویی کشور بوده و قابلیت عرضه مستقیم صنایع دستی و محصولات لبنی و کشاورزی را دارد، معرفی این منطقه به عنوان مرکز تحقیقات و آموزش گیاهان دارویی در منطقه و نیز ایجاد بستر مناسب برای تولید صنعتی گیاهان دارویی، می تواند ظرفیت های بالقوه این منطقه را به بالفعل تبدیل سازد.
به گفته رجبعلی نژاد در حاشیه این جشنواره، همچنین نمایشگاه غذاهای محلی، گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی و لبنی محلی و نیز تورِ دشت لاله های واژگون برگزار می شود.




  

دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در پنج شنبه 27 ارديبهشت 1391

و ساعت 23:30
 


اینم اقای واحدی در دره بید

 

 

 

واحدی در بین مردم دره بید هم زمان با جشنواره لاله واژگون

عکس بعدی در ادامه

دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در دو شنبه 27 ارديبهشت 1391

و ساعت 9:23
 

ادامه مطلب


معرفی دکتر منوچهر صانعی دره بیدی ، فیلسوف و نویسنده

 

دکتر منوچهر صانعى دره بیدى، استاد دانشگاه و نویسنده، متولد ۱۳۲۵ روستاى دره بید فریدن اصفهان. - اخذ مدرک دیپلم ادبى از آموزشگاه خزائلى تهران در سال ۱۳۵۰ - اخذ مدرک لیسانس فلسفه از دانشگاه تهران ، ۱۳۵۴. - اخذ مدرک فوق لیسانس فلسفه از دانشگاه تهران ، ۱۳۵۶ - اخذ مدرک دکتراى فلسفه از دانشگاه تهران ، ۱۳۷۱ - معاون تحصیلات تکمیلى دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتى از سال ۱۳۸۲ تا کنون - دبیر شوراى منتخب دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتى از سال ۱۳۷۸ تاکنون - سردبیر نشریه پژوهشنامه علوم انسانى دانشگاه شهید بهشتى - فعالیت و تدریس به صورت حق التدریسى در دانشگاه تربیت معلم، دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامى - عضو هیأت علمى دانشگاه شهید بهشتى از سال ۱۳۶۴ تا کنون - تألیف حدود ۳۰مقاله به زبان فارسى و ارائه چندمقاله در کنفرانس هاى بین المللى و یک مجله بین المللى. و تألیف کتاب هاى : ۱- فلسفه اخلاق و مبانى رفتار ۲ - رشد عقل ۳ - جایگاه انسان در اندیشه کانت ۴ - فلسفه لایب نیتس ترجمه : ۱- فرهنگ فلسفه ۲- منطق مظفر ۳- جوهرالنضید ۴- اصول فلسفه ۵- قواعد هدایت ذهن ۶ - انفعالات نفس ۷- درسهاى فلسفه اخلاق ۸ - فلسفه فضیلت ۹- فلسفه حقوق ۱۰ - دین در محدوده عقل اگرچه به علت مشکل مالى چندسالى دیرتر تحصیلات ابتدایى و متوسطه را آغاز کرد، ولى با عزمى جزم، درس خواند و تا مقطع دکتراى رشته فلسفه تحصیلات خود را ادامه داد و کتب متعددى را تألیف و یا ترجمه کرد و هم اکنون یکى از استادان نامدار رشته فلسفه دانشگاه شهید بهشتى است. منوچهر صانعى دره بیدى متولد سال ۱۳۲۵ روستاى دره بید شهرستان فریدن از توابع اصفهان است؛ در خانواده اى سنتى که امرارمعاش آنها از طریق کشاورزى بوده. به یاد مى آورد که در ۱۰ سالگى همراه خانواده اش به قم مهاجرت کرده است و بنا به خواست خانواده اش در یک کارگاه نجارى مشغول به کار مى شود و روزانه ۱۶-۱۵ ساعت کار مى کرده و از درس و تحصیل هم خبرى نبوده است. در ۱۶ یا ۱۷ سالگى به تنهایى به تهران مى آید و بعد از چندماه اعضاى خانواده اش هم به تهران مى آیند. منوچهر صانعى در کلاسهاى شبانه آموزشگاه بهار و آموزشگاه خزائلى شروع به تحصیل مى کند و تحصیل در سال آخر متوسطه را هم در مدرسه علمیه تهران دنبال مى کند و در رشته ادبى در سال ۱۳۵۰ فارغ التحصیل مى شود. او که در دوران دبیرستان، گلستان وبوستان سعدى و مثنوى مولوى را مطالعه کرده ،علاقه مند مى شود براى تحصیل علوم دینى به حوزه علمیه برود ولى مسؤولان حوزه اى که او به آنجا مراجعه کرده بود مى گویند مى توانى در یکى از حجره هاى مدرسه مستقر شوى و ماهیانه شهریه اى هم دریافت کنى. صانعى که در کار نجارى مسلط بوده، مى خواسته درس و تحصیل را در کنار شغل خود دنبال کند. بنابراین وارد حوزه علمیه نمى شود. بعد از اخذ دیپلم، در سال ۱۳۵۰ در رشته فلسفه دانشگاه تهران پذیرفته شده و در سال ۱۳۵۴ تحصیل دراین مقطع را به پایان مى رساند و وارد مقطع کارشناسى ارشد مى شود و دو سال بعد از آن هم از پایان نامه اش دفاع مى کند. در سال ۱۳۶۷ تحصیل در مقطع دکترا را آغاز مى کند و در سال ۱۳۷۱ به دفاع از تزش با عنوان «فلسفه لایب نیتس» مى پردازد. از میان معلمانش به یاد مى آورد نام مرحوم «ایران دوست» را و مى گوید: «بسیار بسیار فعال بود و زحمت کش و وطن دوست و از هرجهت لایق بود. آقاى دکتر صالحى علامى معلم عربى ما بود که بعداً استاد دانشگاه مشهد شد. دکتر بیات هم معلم ما بودند که الآن گاه در گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتى خدمتشان مى رسم . آقاى ابطحى هم به ما عربى درس مى داد و آقاى فرحى هم فارسى تدریس مى کرد. همه اینها معلمان زبده اى بودندکه در کار تدریس و کارشان مسلط بودند و تسلط علمى به کارشان داشتند». در دوره لیسانس استادانى همچون منوچهر بزرگمهر و مجتهدى داشته و از نظر تقسیم بندى هاى فکرى جزو دانشجویان مذهبى اى محسوب مى شده که متأثر از آرا و افکار مرحوم مطهرى بوده اند. در دوره اى که او تحصیل در دوره کارشناسى ارشد را شروع مى کند گاه برخى استادان به دانشجویان پیشنهاد مى داده اند به جاى تهیه پایان نامه کتابى را ترجمه کنند. صانعى هم کتاب «فلسفه دکارت به روایت کاپلستون» را ترجمه مى کند و ترجمه این کتاب به جاى پایان نامه پذیرفته مى شود. در آن روزگار ، به حدى فقر منابع بوده که استادان مجبور مى شدند چنین پیشنهاداتى را به دانشجویان بدهندو به گونه اى امرى مرسوم بوده و به همین شکل دکتر حداد عادل با ترجمه کتاب «تمهیدات » کانت و دکتر احمد احمدى با ترجمه «تأملات » موفق به اخذ مدرک دکترا شده اند. چرا که ترجمه کتب مختلف نیاز بوده و استادان هم دراین راه به تشویق دانشجویان مى پرداختند. کتابى که ترجمه کرده را به چاپ نمى رساند ولى کسانى دیگر از این کتاب ترجمه هایى ارائه مى دهند و به چاپ مى رسانند که یکى از آنها ترجمه دکتر اعوانى از این کتاب است.
 

نکته :بابا دمش گرم ما رو سرفراز کرد

دره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدندره بید لاله زار دره بید دره بید فریدن

نوشته شده توسط مجید حسنی در پنج شنبه 26 ارديبهشت 1391

و ساعت 23:17
 


مطالب پیشین

مدیر وبگاه
مدیر وبگاه
توریست در دره بید
در آینده نزدیک مشکل شبکه های دیجیتال روستای دره بید حل خواهد شد
مراسم تعذیه خوانی در دره بید دهه اول
قدیمای دره بید
محرم دره بید
یاد همه مادر بزرگ بدر بزرگ ا بخیر
آبگوشت نذری محرم
کشت زعفران در دره بید
کفش دره بیدی(اسپورتکس)
سد مخزنی دره بید
آداب و رسوم گذشته دره بیددر فصل زمستان
سوغات دره بید
گفتگو با نابغه ای بدون استاد
طوماری که در دره بید امضاء شد
پروژه های احداثی94 دره بید
تیم فوتسال لاله زار دره بید
افتتاح ماه نامه شهروند
ماه رمضان


صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 صفحه بعد

درباره



لوگوی ما



جستجو

     

برچسب ها
لاله زار دره بيد , لاله زار ,

پیوند های روزانه
لاله های واژگون مظهر زیبایی دره بید
لاله واژگون دره بید
مسابقه تراکتور سواری دره بید
جشنواره لاله زار دره بید
مجتمع آموزشی و پرورشی امام باقر ع دره بید
بسیج دره بید
کانون یاسین دره بید
دره بید دانلود
مسجد امیر المنین دره بید
علی اکبر کاظمی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
پاسور طلا
خرید پرده اسکرین
قیمت تشک طبی سفت
کاشی رستوران

لیست تمام پیوند ها



صفحه اصلي |  پست الکترونيک |  اضافه به علاقه مندي ها |  ذخيره صفحه |  لينك آر اس اس  |  طراح قالب

 

Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by darrehbid
Design By : wWw.Theme-Designer.Com